BETEKULLA HUNDCENTER
Hundpensionat / Hundkurser / Hundträning / Uppfödning av malinois & schäfer

Hundpensionat
Betekulla hundcenter är beläget i lantlig miljö 4 km utanför Tvärskog, Kalmar.
Skogs & ängsmark med underbara promenadstigar omgärdar gården. Vi har även 20,000 m2 inhägnad tomt för lek och bus.
Vi erbjuder både hundgårdar med anslutning till uppvärmda hundrum och hundgårdar med uppvärmda hundkojor & uppvärmda vattenskålar. Vi har pensionat i liten skala med få hundar, ingen stress här inte! Titta på bilderna nedan.
Vi tar emot alla typer av hundar, även "problemhundar". Polismyndigheten är en av våra många kunder.

Prislista En hund Två små hundar som bor och rastas tillsammans
Pensionat 400 kr / dag. 600 kr / dag.

Vår anläggning är godkänd av Svenska Kennelklubben & Länstyrelsen. Vi innehar F-skattesedel.

Hundkurser
Jag håller hundkurser. Allt från valpkurser/allmänlydnadskurser till avancerade kurser för dig med tävlingshund eller tjänstehund. Alla är välkomna!
Jag har lång erfarenhet av utbildning av tävlingshundar och tjänstehundar. Är även ägare av Blackneck's kennel. En av nordens mest framgångsrika kennlar av tävlings & tjänstehundar! Träningen anpassas efter varje enskilt ekipage. Allt ifrån nybörjare till avancerad förare!
Pris: 400 kr / 50 min.
Du tränar själv och får full uppmärksamhet, inte tillsammans med massa andra hundar. Vid träning med andra hundar använder jag någon av våra egna välutbildade och pålitliga hundar.

Valpkurs / Allmänlydnad.
Kursen är för alla hundägare med valp / hund i huset. Kursen bygger på att skapa trygghet och förståelse mellan hund och ägare.
För de flesta som skaffar hund är syftet att få en trevlig familjehund som fungerar i vardagslivet och som väl smälter in i familjen. Givetvis är kursen även anpassad för dig som vill tävla framöver!
Kursen innehåller följande:
Grundläggande mentalkunskap, inkallning (att få hunden att komma när man ropar), sitt / sitt kvar, ligg / ligg kvar, gå fint i koppel, kontaktövningar (grunden till all hundträning) & miljöträning.
Tävlingslydnad, spår, sök & uppletande.
Tävlingsinriktad kurs. Detta är kursen för dig som vill prova på att tävla lydnad/bruks/IPO. Vi tränar det du vill, efter dina önskemål! Vi utvärderar gärna din hund och hjälper dig att nå dina mål!
Exempelvis: Platsliggande, tandvisning, linförighet, fritt följ, platsläggande, inkallande, ställande, apportering, hopp över hinder, framförgående, framåtsändande, budföring, spår, sök & uppletande.
Problemhundar.
Vad är en problemhund? Ja det är upp till varje ägare att själv avgöra. Många hundägare har problem med att hunden inte lyssnar (inte lyder), är "aggressiv" mot andra hundar eller människor, skäller, är dominant, jagar bilar osv. Allt man upplever som ett problem, är ett problem. Hundägandet blir inte alltid som man tänkt sig, men oftast har det med okunskap hos ägaren att göra. Inte alltid man vill förstå detta, men det är ofta den svåra sanningen. Jag hjälper gärna till att lösa era problem!
Denna kurs individannpassas efter varje hund och dess förares "problem".

Skyddshundar. Svenskskydd, IPO och tjänsteskydd.
Våra mycket uppskattade skyddshundskurser erbjuds bara förare och hundar med ambition att tävla eller ha hunden i tjänst! Även myndigheter och bevakningsföretag är givetvis välkomna!
Vi erbjuder en kurs för personer som är intresserade av att tävla eller tävlar i Svenskskydd eller IPO. Även till dom som har eller vill ha hunden i tjänst. Kursen anpassas efter förare, hund och inriktning av användningsområde för hunden.

Specialsök.
På våra specialsökkurser använder vi röd kong!
Vi tränar markeringar och sök. Vad hunden sedan skall söka efter är det bara fantasin som sätter gränser för. Kanske bara något så roligt som kantarellsök, eller något så allvarligt som narkotikasök.Gå INTE in! Vi möter er! Ring på klockan vid grinden!

Träningsplanen

Vy från sydväst

Fältrundan

King size kennel!

Vår fantastiska spår & sök skog

Vy från sydost

Hundgårdar

Hundgårdar

Platsliggning

Hundgårdar

Bevakning

Transport

Flygfoto

Flygfoto

Flygfoto

Flygfoto

Flygfoto

Flygfoto.

Flygfoto.


Flygfoto. Gården till höger är miljöanpassad! Där avlar vi miljöhundar. Dom får bara äta grönt från det att dom föds fram till leverans. Än så länge har ingen överlevt;-) Skämt åsido, det är hönsens vintergård.


Samtliga priser är inklusive moms.
BETEKULLA HUNDCENTER
Jonas Björkdahl
Betekulla 140
388 93 Ljungbyholm
Mob. 070-595 16 88